آموزش تخصصی سیستم‌های اعلان حریق و ایمنی

ایمنی حریق در کاربری‌های درمانی (بیمارستان‌ها)

تخلیه فوری و کامل ساختمان در صورت بروز آتش‌سوزی در کاربری‌ مراقبت‌های درمانی (بیمارستان‌ها)، یک تمرین لجستیکی مهم و از نظر ایمنی بیمار، مطلوب نیست.

بیماران دارای محدودیت حرکت هستند، بیمارانی که از صندلی‌های چرخدار استفاده می‌کنند و بیمارانی که در رختخواب قرار دارند، نمی‌توانند از راه‌های فرار به ویژه راه پله‌ها، بدون کمک استفاده کنند. بیماران تحت مراقبتی که ممکن است نیاز به کمک کارکنان داشته باشند، بیمارانی که برای بقای خود به تجهیزات الکتریکی/مکانیکی (تجهیزات پزشکی) وابسته هستند، نمی‌توانند از آن‌ها جدا شوند و جابجایی سریع آن‌ها با عواقب جدی مواجه است.

براساس استاندارد فرض می‌شود که کارمندان آموزش کافی برای اجرای طرح اضطراری در ساختمان مورد نظر را دارند. با این حال، در حالی که تخلیه کلی بیماران و کارکنان ذکر شده در ساختمان‌های درمانی کوچک یا محل‌های مراقبت‌های درمانی کوچک در ساختمان‌های دیگر، ممکن است به طور مستقل عملی باشد، اما تخلیه کل بیمارستان یک حرکت عظیم است که با توجه به وضعیت پزشکی بیماران، آن‌ها در معرض خطر جدی قرار می‌گیرند.

در صورت لزوم تخلیه، بجز قسمت‌هایی که دارای افراد توانمند هستند، باید براساس “تخلیه مرحله‌ای افقی” صورت گیرد و فقط شامل آن دسته از افرادی می‌شود که مستقیماً  در معرض خطر حریق هستند.

بیمارستان‌ یا (کاربری درمانی) که دارای بیماران وابسته و بسیار وابسته (نیازمند کمک) هستند باید به یک سری بخش‌ها و زیر بخش‌ها تقسیم شوند تا سطح مناسب ایمنی در برابر حریق را تأمین نماید.

در مواردی که تخلیه شامل بیماران بسیار وابسته باشد، باید به مسیر طی شده برای رسیدن به مکانی امن و دارای مراقبت‌های درمانی، توجه بیشتری شود.

استراتژی تخلیه در شرایط حریق

استراتژی اساسی برای تخلیه بیماران وابسته و بسیار وابسته باید به اینصورت باشد که آن‌ها روی تختخواب خود یا ویلچر به یک مکان امن‌ یا پناهگاه در همان طبقه منتقل شوند و سپس (در صورت لزوم) تخلیه بیماران به طبقه دیگر ساختمان یا خارج انجام شود.

سه استراتژی اصلی برای تخلیه وجود دارد:

  • استراتژی اول: تخلیه‌ی افقی از مکانی که حریق در آن رخ داده به یک زیر بخش یا بخش مجاور
  • استراتژی دوم: تخلیه افقی از کل بخشی که حریق در آن رخ داده به یک بخش مجاور از همان طبقه

در استراتژی دوم ممکن است قبل از تخلیه عمودی، تخلیه افقی دیگری به بخش مجاور انجام شود.

  • استراتژی سوم: تخلیه‌ی عمودی به یک طبقه‌ی پایین‌تر یا بیرون

در صورت سه شرایط زیر، تخلیه ضروری است یا باید در نظر گرفته شود:

  • شرایط اضطراری شدید: جایی که یک تهدید جدی حریق یا دود وجود دارد.
  • شرایط اضطراری: تهدید جدی وجود ندارد اما احتمال پخش حریق یا دود از منطقه‌ی مجاور وجود دارد.
  • پیشگیری: تهدید به جان و اموال وجود ندارد اما یک حریق در یک طبقه‌ی مجاور وجود دارد.

جهت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید…

دیدگاه‌ها (0)

*
*