آموزش تخصصی سیستم‌های اعلان حریق و ایمنی

ضوابط کشف واعلام حریق آتشنشانی تهران

بخش اول ضوابط ملاک عمل سیستم‌های کشف و اعلام حریق (سازمان آتشنشانی تهران)

این ویدئو شامل فهرست مطالب، هدف ضوابط، منابعی که براساس آن‌ها تدوین شده و تعاریف موجود در ضوابط کشف و اعلام حریق سازمان آتشنشانی تهران می‌باشد.

  • فهرست:

۱- مقدمه

۲-محدوده و کاربرد/یکاها و فرمول‌ها

۳-مبانی و منابع

۴- تعاریف

۵- مستندسازی

۶- تصرفات و الزامات

۷- الزامات طراحی

  • مقدمه:

نهادینه سازی سبک زندگی ایمن برای شهروندان, ضرورتی است غیر قابل انکار و انگیزه انجام آن به حداقل رسانیدن تکرار حوادث دردناکیست که اندوه و افسوس آن هر روزه توسط نیروهای امدادی و هر از چندگاهی در قالب حوادثی بزرگ توسط کل مردم شهر و کشور احساس می شوند. از اینرو بر همه ما لازم است که دست در دست هم با جدیت به دنبال آموزش و فرهنگ سازی مستمر(اصل تکرار) و کشف نقاط ضعف و پیروی دقیق از سازوکار قانونی موجود (اصل اجبار) برای دستیابی به شهری ایمن و پایدار باشیم.

نمودارزیر، قبل منحنی رشد حریق و گذر از مراحل مختلف تا رسیدن به حداکثر قدرت تخریب, بیشینه زمان های مجاز برای کشف و اعلام حریق را نمایش می‌دهد . حداکثر زمان مورد (tcr to tdo) و زمان کشف آحریق تا شروع خاموش کردن آتش، (tdo) خاموش کردن آتش، (tcr) برابر با ۱۰۵۵ کیلو وات بسته به نوع سوخت متفاوت بوده و طبق نمودار زیر بسته به Q نیازحریق برای رسیدن به قدرت آزاد سازی حرارت نوع ماده سوختی زمان رشد آن از چند ده ثانیه تا نهایتا ۱۰ دقیقه متفاوت می‌باشد. حال با در نظر گرفتن زمان مورد نیاز برای رسیدن نیروهای امدادی به محل و شروع عملیات اطفای حریق، اهمیت وجود سیستم‌های کشف و اعلام حریق آماده به کار کاملا محسوس و تاثیر آن در کنار آموزش رفتار در شرایط اضطراری، وجود تجهیزات خاموش کننده و مهارت استفاده آنها برای افراد حاضر در محل، ضرورتی غیر قابل انکار است.

منحنی رشد حریق و گذر از مراحل مختلف تا رسیدن به حداکثر قدرت تخریب, بیشینه زمان های مجاز برای کشف و اعلام حریق را نمایش می‌دهد . حداکثر زمان مورد (tcr to tdo) و زمان کشف آتش تا شروع خاموش کردن آتش، (tdo) خاموش کردن آتش، (tcr) برابر با ۱۰۵۵ کیلو وات بسته به نوع سوخت متفاوت بوده و طبق نمودار زیر بسته به Q نیازآتش برای رسیدن به قدرت آزاد سازی حرارت نوع ماده سوختی زمان رشد آن از چند ده ثانیه تا نهایتا ۱۰ دقیقه متفاوت می‌باشد.
  • محدوده اجرای ضوابط کشف و اعلام حریق آتشنشانی تهران:

۱-تمامی مناطق تحت پوشش شهرداری تهران

۲-تمامی گروه‌های ساختمانی نام برده شده در مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ویرایش ۱۳۹۵

  • ضوابط کشف و اعلام حریق آتشنشانی تهران شامل :                

۱-الزامات عمومی طراحی (الزامی)

۲-الزامات براساس استاندارد NFPA (اختیاری)

  ۳-الزامات براساس استاندارد BS (اختیاری)

                             استفاده همزمان از الزامات گروه ۲ و ۳ اکیدا ممنوع

یکاها سنجش و فرمول‌های مورد استفاده در این آئین نامه، دستگاه بین‌المللی یکاها SI می‌باشد.
توضیح: به دلیل نگارش متن استاندارد NFPA72 بر اساس یکاها US و ضرورت تبدیل یکاها به SI، دقت تمامی اعداد تا یک رقم اعشار در نظر گرفته شده است.

  • مبانی و منابع ضوابط کشف و اعلام حریق آتشنشانی تهران:

۱- شامل نقطه نظرات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران به عنوان مقام دارای صلاحیت قانونی

۲- مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال ۱۳۹۵

۳- مبحث سیزده مقررات ملی ساختمان ویرایش سال ۱۳۹۵

۴- مبحث بیست و یکم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال ۱۳۹۵

۵- استاندارد NFPA72

۶- استاندارد BS5839-1

۷- استاندارد NFPA170

۸- استاندارد NFPA101

مراجع معتبر داخلی و بین‌المللی

National Fire Alarm And Signaling Code) NFPA 72): مجموعه دستورالعمل ها و استانداردهای ایمنی و آتش نشانی ایالت متحده آمریکا- استاندارد اعلام حریق (حداقل الزامات عملکردی، نصب، بازرسی، تست و سرویس نگهداری سیستم‌های کشف واعلام حریق در هر کاربری)

(British Standard) BS5839-1: مجموعه دستورالعمل‌ها و استانداردهای ایمنی و آتش نشانی انگلستان- استاندارد اعلام حریق (طراحی، نصب، راه‌اندازی و سرویس و نگهداری سیستم‌های کشف و اعلام حریق)

دیدگاه‌ها (0)

*
*