آموزش تخصصی سیستم‌های اعلان حریق و ایمنی

سیستم تشخیص و آلارم دود و کاربری آن در دیتا سنترها-بخش دوم

در ادامه طراحی سیستم اعلام حریق در دیتا سنترها:

۲-۵- حفاظت در سقف‌های دارای تیر

وابسته به اندازه بیم تیرها و عمق آن‌ها، نمونه‌برداری بین تیرها یا زیر هر تیر براساس استاندارد مربوط به دتکتورهای نقطه‌ای انجام شود (مطابق شکل ۹).

شکل ۹٫ مثالی از نمونه‌برداری در سقف دارای تیر

۲-۶- تکنیک پوشش ترکیبی در فضاهای کوچک

در کاربری‌های کوچک ارتباطات و IT این امکان وجود دارد که از یک دتکتور برای پوشش‌دهی قسمت‌های مختلف اتاق شامل، سقف، کف کاذب یا وید سقف و هوای برگشتی استفاده شود. شکل ۱۰ پوشش‌دهی سقف و هوای برگشتی اتاق را با استفاده از یک دتکتور نشان می‌دهد. در دتکتورهای تک لوله برای پوشش‌دهی هر بخش از طریق انشعاب از لوله اصلی استفاده شود. در دتکتورها چند لوله از هر لوله برای محافظت هر بخش یا انشعاب از یک لوله‌ای که بین سطح‌ها اجرا شده، استفاده شود.

شکل ۱۰٫ نمونه‌ای از پوشش‌دهی سقف و هوای برگشتی اتاق از طریق یک دتکتور

۲-۷- حفاظت از کابین‌ها (رک‌ها)

رک‌های شامل تجهییرات الکترونیکی معمولا یا به صورت افقی (از بالا و پایین) یا عمودی (از روبرو و عقب) و یا به صورت خنک کننده‌های داخلی محصور تهویه می‌شود. دو روش برای حفاظت رک‌ها وجود دارد:

روش اول:

در این روش محافظت هر رک به صورت محلی می‌باشد به این ترتیب که در مسیر هوای برگشتی هر رک یه نمونه‌بردار قرار می‌گیرد (مطابق شکل ۱۱). در نظر داشته باشید که اختلاف فشار دو رک نباید از ۳۰ پاسکال بیش‌تر باشد. جایی که سیستم تشخیص دود بسیار سریع (VEWFD) مورد نظر است، حفره‌ها بزرگ‌تر در نظر گرفته شوند.

شکل ۱۱٫ محافظت از هر رک‌ با استفاده از یک نمونه‌بردار

روش دوم:

برای رک‌های مجهز به سیستم تهویه یا رک‌های محصور و دارای خنک کننده‌های داخلی این روش می‌تواند برای یک رک خاص یا ردیف یا بانک رک‌ها استفاده شود. برای رک‌های مجهز به سیستم تهویه، موقعیت نمونه‌بردارها باید مستقیما در مسیر هوای برگشتی باشد برای رک‌های کاملاً محصور، موقعیت نمونه‌بردارها باید در قسمت بالای رک باشد، یا در نقطه‌ای که هوا برای رک محصور سیرکوله شده باشد.

مطابق شکل ۱۲ یک لوله مویرگی (A) و یک لوله (B) در بالای رک قرار گرفته است. این تنظیمات تنها برای رک‌های محصور یا رک‌های مجهز یه سیستم تهویه مناسب است. برای رک‌های مجهز به سیستم تهویه عمودی (پایین به بالا) لوله نمونه‌بردار نزدیک به سمت هوای خروجی رک قرار می‌گیرد، در شکل ۱۳ نمایش داده است.  برای رک‌های مجهز به سیستم تهویه افقی (روبرو به عقب) لوله نمونه‌بردار نزدیک به سمت هوای خروجی رک قرار می‌گیرد، در شکل ۱۴ نمایش داده است. پوشش‌دهی نمونه‌بردارها در این پیکربندی حداکثر ۰٫۲m2 است.

 شکل ۱۲٫ مثالی از لوله مویرگی (A) و یک لوله (B) برای نمونه‌برداری رک

نکته: برای حفاطت داخل رک، بهتر است لوله مویرگی به عمق ۵۰-۲۵ mm به درون رک رخنه کند.

 شکل ۱۳٫ مثالی از حفاظت برای رک‌های مجهز به سیستم تهویه عمودی

شکل ۱۴٫ مثالی از حفاظت برای رک‌های مجهز به سیستم تهویه افقی

دیدگاه‌ها (0)

*
*